„Дясната ръка“ на Порожанов – Янаки Червеняков, аут от ДФЗ

dfz-oficialna-poziciq„Във връзка с подаден сигнал и извършено разследване, при което са установени пропуски при подаването на задължителните декларации от държавните служители, Пресцентърът на Държавен фонд „Земеделие“ Ви информира, че днес е освободен от длъжност Янаки Червеняков, началник-сектор в дирекция „Договориране по ПМРСР““. За това информираха тази вечер от ДФЗ.

Повод за освобождаването на Червеняков е статия в сайта „Биволъ“ от вчера. В разследване, журналистите установяват, че началник-секторът шофира скъпи автомобили Ауди А8, чиято цена е шестцифрена. Те обаче се водят на името на баща му, който е лекар в болница в Лом.

Тъщата на Червеняков пък има два одобрени проекта – за къщи за гости по Програмата за развитие на селските райони и втори – в сектор „Рибарство“. Името на уволнения, наричан от авторите на статията „дясната ръка“ на изпълнителния директор на фонда Румен Порожанов, е свързано още с проект за строителство на стадион в община Земен. Стойността на заложените в този обект работи е между 760 000 и 1 000 000 лв. ДФЗ обаче финансира стадиона с над 3,4 милиона лева без ДДС.

Leave a Comment