Променя се числеността в някои дирекции на ДФ „Земеделие“

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Държавен фонд „Земеделие”. С тях, в рамките на общата численост, се укрепва капацитетът в общата и специализираната администрация на ДФЗ, което се компенсира от числения състав на дирекция „САПАРД” и областните дирекции на Фонда.

Във връзка с намаляване на ангажиментите по изпълнението на програма „САПАРД”, както и с отпадането на голяма част от оперативните задачи, изпълнявани от служителите в дирекция „САПАРД”, числеността на служителите е намалена. Щатните бройки са преразпределени в други структурни звена, изпълняващи функции по прилагане Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Ще бъде увеличен броят на служителите в Дирекциите „Технически инспекторат”, „Противодействие на измамите”, „Правна” и „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони”. Това ще спомогне за по-добра организация при прилагането на всички мерки по ПРСР във връзка със завишените изисквания за контрол и проверки съгласно новия финансов регламент.

(Още за промените в състава на ДФЗ прочети ТУК)

Правителството промени и Устройствения правилник на областните администрации, за да оптимизира дейността в областната администрация в Хасково. В рамките на утвърдената обща численост от 33 щатни бройки се увеличава числеността на общата администрация с една бройка за сметка на отпадане на длъжността „Финансов контрольор“.

 

Leave a Comment