Две промени в новия индикативен график за мерките по ПРСР

Подмярка 6.3 ще се отвори в последната седмица на май, приемът по общинската 7.2 ще продължи четири вместо пет седмици

ягоди Албион през ноемвриНов индикативен график за 2016 г. за отваряне на мерките по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е публикуван на интернет страницата на програмата (тук). В него има две промени.

Едната е очаквана и касае закъснялата с утвърждаване на норматива подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малките стопанства“. Според предишния график тя трябваше да се отвори в началото на април, а с според актуализирания вариант 6.3 ще стартира в последната седмица на месец май, която започва на 30 май. Приемът ще продължи пет седмици. Наскоро Министерството на земеделието и храните публикува проектонаредба за правилата за участие и за класирането (тук).

Втората промяна в графика е по-късият срок за кандидатстване по общинската подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктури“. В предишния образец за прием на проекти бяха предвидени пет седмици, а в последния график те са намалени на четири. Подмярката ще бъде отворена в първата десетдневка на юли.

Leave a Comment