Лихвар оглави „Напоителни системи“ в Пловдив

река Марица в ПловдивПетко Димов е новият управител на „Напоителни системи“ в Пловдив, научи АгроПловдив. Той е бил представен на служителите днес в 15 часа. Досегашният шеф Николай Велев, който изкара почти година и половина на поста предпочете да напусне преди месец.

Димов няма никакъв опит, нито образование, свързани с хидромелиорациите. По данни на Търговския регистър той едноличен собственик и управител на „Заложна къща Пет-комерс“ЕООД. Участва и в управлението на други фирми в търговията със санитарни стоки.

При последните местни избори Петко Димов бе кандидат за общински съветник в Пловдив от формацията на Здравко Димитров, който понастоящем е за втори път областен управител на Пловдив. Завършил е Спортното училище и е работил е в сферата на сигурността, посочва Трафикнюз в предизборно интервю.

От Търговския регистър се вижда, че на 1 юни т.г. Съветът на директорите на „Напоителни системи“ЕАД се е събрал, за да гласува единствената точка на заседанието: „Прекратяване на договор № … за възлагане на управлението на „Напоителни системи“ЕАД – клон „Марица“ с управител Ивайло Павлов на основание чл. 18 т.1 б. „д“ „по решение на изпълнителния директор и Съвета на директорите“. Договорът с Ивайло Павлов е бил подписан на 9 май т. г. след напускането на Велев.

Тримата членове на Съвета на директорите – Ивайло Първанов, Александър Христов и Емил Гущеров са подкрепили единодушно предложението.

На същото заседанието, отново единодушно, е било решено назначаването на Петко Димов. За негов заместник пък е избран досегашния шеф Ивайло Павлов.

 

Leave a Comment