Сондажни кладенци, растителна защита и пчеларство – теми в семинарите на Съвети в земеделието

семинар в АУНад 5 200 земеделски производители от 28-те области в страната са били обучени и консултирани от експерти в Националната служба за съвети в земеделието през първата половина на годината.

Най-много приемни са организирани в областите Добрич, Бургас, Кърджали и Силистра. Най-голям интерес от страна на земеделските стопани е имало в областите Бургас, Монтана, Разград и Сливен, където са консултирани.

В индикативния график до края на 2016 г. са посочени темите, по които ще продължат обученията, както и месеците на провеждането им (могат да се видят ОТТУК).

От графика се вижда, че за стопаните от Пловдивска област се организира семинар на тема „Дейности при регистрация на повърхностен/подземен воден обект за стопански цели“ през август. Той ще се проведе в Басейнова дирекция – град Пловдив.

През септември ще има информационна среща-семинар „Добри практики при употреба на препарати за растителна защита. Водене на дневници за химични обработки в стопанството и становище по Закона за защита на растенията“ в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – град Пловдив.

Октомври е предвиден семинар на тема „Есенна профилактика при пчелите“ в Пловдив с лектори от Тракийски университет в Стара Загора и Общинско пчеларско сдружение“Акация 1899″ – Пловдив.

„Основни моменти при резитбата на плододаващи черешови насаждения“ е темата на последното обучение за пловдивските земеделци. То ще е през декември в Института по овощарство в Пловдив.

 

Leave a Comment