Поскъпва единствено еленергията на ЕВН – с 0.04 лв. на сметка от 100 лв.

Намалението на парното средно за страната е с 2.5%

7_elektroprovodОт утре, 1 юли, цената на електроенергията поскъпва единствено за абонатите на ЕВН, реши Комисията по енергийно и водно регулиране. Увеличението за Южна България ще е с 0.83%, която според председателя на комисията Иван Иванов е с 4 стотинки при 100 лева сметка за ток. За абонатите на ЧЕЗ цената на тока не се променя, а за клиентите на Енерго-Про в Североизточна България ще има намаление от 0.88%. Тарифата за еленергия ще остане без промяна до 1 юли 2017 г.

Средното намаление на цената на електрическата енергия за страната е 0,04 на сто.

Също от утре влизат нови цени на парното и топлата вода. Средното намаление в сектор „Топлоенергетика“ за страната е 2,5 на сто. Най-голямо е поевтиняването в Разград, където понижението е с близо 6 на сто. За клиентите на „Топлофикация“-София влиза в сила намаление от 3,4 процента. В Пловдив и Варна намалението е съответно 2,4 и 1,6 %. По-малко от 1 процент е поевтиняването на топлоенергията на топлофикациите Плевен, Бургас, Русе, Перник и Габрово.

Цените на парното и топлата вода са валдни до края на септември тази година, когато регулаторът може да ги промени нагоре или надолу, или да ги остави същите.

Leave a Comment