МЗХ осигури терен за три нови къмпинга – в Рила, Родопите и Средна гора

къмпинг в планинатаТри нови къмпинга ще има от това лято за любителите на почивка сред горите. Те са на територията на Югозападното държавно предприятие, в областите Благоевград, София и Пазарджик и са сред красиви местности в планините Рила, Западните Родопи и Средна гора. Това е само началото на продължителен процес за определяне на нови зони за къмпингуване, посочват от Министерството на земеделието и храните.

Палатки могат да се разпъват в местността „Ливада Бачия” в Рила /„ДГС Белово”/, която е вилна зона и предпочитано място за отдих и туризъм.

Местността „Вищерица” в Западните Родопи, в района на „ДГС Гърмен”, е друга възможност за почиващите, които биха могли да си организират и велопоходи.

Чудесно място за къмпингуване предлагат и държавните горски територии около язовир Душанци, в Средна гора, стопанисвани от ”ДГС Пирдоп”.

В обособените за къмпинг зони са създадени базови условия за почиващите – поставени са сигнални ленти и указателни табели, кошчета за отпадъци, обезопасени и обозначени са местата, където единствено може да се пали огън. В зависимост от интереса ЮЗДП има готовност да извърши подобрения.

 

Leave a Comment