Тайгър Агри показва уникална поливна и земеделска техника на БАТА АГРО

Трактор SAME

Трактор SAME

Трактори SAME, пръскачки OMA, поливна макара на IRRIMEC, картофосадачна машина на GRIMME и хедери за слънчоглед могат да се видят на изложбения щанд на фирмата

С уникална поливна и друга земеделска техника участва на изложението БАТА АГРО в Стара Загора пловдивската фирма Тайгър Агри. Изложбеният щанд е при закритата площ на агротехническия панаир. Вече повече от три години дружеството убедително се доказва на пазара с качествени машини и инвентар, предназначени за овощарство, лозарство и зеленчукопроизводство.

Трактор SAME Frutteto, който е показан на изложението, е трето поколение, със 110 к.с. С работната си ширина от 1.5 м той е удобен за лозарите, а с ниско разположената си кабина е добър и за овощарите.  Досега фирмата е продала над 20 трактора SAME, за които е осигурен и сервиз.

Пръскачка OMAКъм трактора (навесната му система е с товароподемност 3 тона) може да се прикачи италианската пръскачка OMA, която също е показана на щанда на Тайгър Агри. Изложбеният модел пръскачка е с обем на работния разтвор от 600 литра, като фирмата разполага и с други опции за обеми от 300 до 2 000 литра. Вентилаторът е с диаметър 800 мм. С пръскачката могат да се разпръскват и течни торове. Тя е съоръжена с карбонов филтър за защита на тракториста от пестицидно въздействие.

Поливната макара на IRRIMEC

Поливната макара на IRRIMEC

Новината от Тайгър Агри е, че отскоро е представител на италианския производител на поливна техника Ирримек (IRRIMEC). На изложението е показана макара с поливен маркуч с диаметър 11 см и дължина 450 метра. За 11 часа машината може да осигури напояване на 20 декара. Режимът й на работа може да се програмира и зададе, без да е необходимо човешко присъствие. Количеството поливна вода се дозира от компютърното управление и варира според нуждите на растенията.

В закритата площ на изложението Tiger Agri подреди трактори, картофосадачка (на снимката), поливна техника, хедери за слънчоглед

В закритата площ на изложението Tiger Agri подреди и картофосадачка GRIMME

Един от хитовите продукти на фирмата – хедер за слънчоглед, привлича вниманието на посетителите на земеделския техническия панаир. Зърнопроизводители са изкупили до момента повече от 20 хедера. Те обхващат по шест реда при скорост на комбайна от 6 до 10 км/ч, а загубата при прибиране на реколтата е нищожна – 0.5%.

Истинско събитие за картофопроизводителите бе демонстрацията на комбайните GRIMME преди година. На този панаир Тайгър Агри представя и машина за засаждане на клубени. Показаният модел е двуредов, но фирмата разполага и с картофосадачки, които достигат до 8 реда. Машините отново са на GRIMME.

Leave a Comment