Частен съдебен изпълнител продава „Интерхотел Велико Търново“ за 18 млн. лв.

Снимка от booking

Снимка от booking

Търгът е заради задължение към КТБ

Частен съдебен изпълнител обяви на публична продан бившия „Гранд хотел Велико Търново“, а днес „Интерхотел Велико Търново“. Оферти ще се приемат в продължение на месец до 20 октомври т.г. Съобщението е публикувано вчера на страницата на Камарата на частните съдебни изпълнители. Първоначалната цена е 17 731 500 лева. Продажбата е заради задължения на дружеството към Корпоративна търговска банка, НАП София и няколко фирми.

Хотелът е четиризвезден с около 200 стаи и апартаменти, ресторанти, нощен бар, магазини, офиси, кафе-сладкарница и обслужващи помещения, разположен в няколко блока и на брега на Янтра. Негов собственик е „Интерхотели“АД, в което 98.4% притежава „Ди енд ди джи петрол продуктс“ЕАД, а останалите акции се държат от 462 дребни акционери – физически лица. Едноличен собственик на дружеството с мажоритарен дял е Георги Георгиев.

През май тази година Пловдивският окръжен съд обяви в неплатежоспособност  „Ди енд ди джи петрол продуктс“ и откри процедура по обявяването му в несъстоятелност по искане на „Финира“ЕООД със седалище в Плевен и адрес за кореспонденции в София. Два месеца след това собственикът на „Финира“ Пламен Пашалиев е продал дяловете си на Радостин Иванов, който е в Съвета на директорите на „Интерхотели“АД.

 

 

Leave a Comment