Кметът на Перущица арестуван заради проект по ПРСР?

Ради Минчев Снимка на АгроПловдив

Ради Минчев
Снимка на АгроПловдив

Кметът на Община Перущица Ради Минчев и още пет души са арестувани, съобщи „Дарик“, като се позова на Прокуратурата в Пловдив. Преди около година Районната прокуратура в Пловдив започна разследване срещу Минчев за длъжностно присвояване след получен сигнал от общинския съветник Георги Злачев. Сигналът бе за нередности по проектите за изграждане на Мултифункционалната спортна зала в града, изградена с финансовата помощ на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проверяваше се още ремонта на Историческия музей, създаването на Информационен туристически център и за поставянето на соларно улично осветление. В сигнала фигурираше и сделка с 10 тона желязо за над 5000 лв, свалени от сградата на Историческия музей, които според Злачев са подарени на частна строителна фирма.

В момента по досъдебно производство за корупционно престъпление се извършват огледи, претърсвания и изземвания в община Перущица, както и на още три адреса в града. Във връзка с разследването се проверяват адреси и на територията на Бургас, Плевен и София.
В операцията, която се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, участват служители на ДАНС от София, Пловдив, Плевен и Бургас, както и полицаи от областните дирекции на МВР в същите градове.

Разследването се води от отдел „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР-Пловдив. Извършени са претърсвания и изземвания на общо 16 адреса. Процесуално-следствените действия продължават.

 

Leave a Comment