Следващата седмица по-топла, без валежи и облаци

есен, дете рита топкаСледващата седмица ще е по-топла, обещават синоптиците. Максималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи и в Тракийското поле ще достигнат 25ºС. Минималните ще се повишат по-слабо. Вероятността за валежи ще е нищожна.

През следващото денонощие ще е предимно облачно, но валежите ще намалеят, на много места и ще спират, съобщи „Фокус“ като цитира дежурния синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Временни разкъсвания на облачността ще има през нощта срещу четвъртък над Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°. Максималните ще са от 13 – 15° в североизточните до 20 – 22° в югозападните райони. По Черноморието ще бъде предимно облачно, но почти без валежи.

Още през нощта срещу петък облачността ще намалее и през деня минималните температури ще се понижат с още 2-3 градуса. През деня времето ще бъде предимно слънчево и дневните температури ще се повишат слабо.

 

Leave a Comment