Десислава Танева с целия си ръководен екип открива СТЕКСПО, регистрацията пред финал

Обучителното изложение на Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда ще се проведе в Ямболско
Снимка от tbmagazine.net/

Снимка от tbmagazine.net/

Земеделският министър Десислава Танева, заедно с четиримата си заместници, ще открие на 1 октомври изложението СТЕКСПО. То е организирано от Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ), а мястото на провеждането му е в хотел Кабиле в Ямбол и в голямата ферма с месодайни породи говеда на Николай Димов в село Стефан Караджово, община Болярино, област Ямбол. СТЕКСПО е първото по рода си практическо обучение и изложение, посветено на месодайното говедовъдство. То ще се проведе от 30 септември до 2 октомври, а за участие в него е необходима предварителна регистрация и платена входна такса. Срокът за резервации изтича на 26 септември.

Събитието ще стартира още на 30 септември (петък) с официална дегустационно вечерно меню с месо от специално подбрани и угоени за целта български телета. На 1 октомври (събота), когато е същинската част на СТЕКСПО, министерският екип на най-високо равнище ще открие събитието. То ще бъде уважено и от кметът на Ямбол Георги Славов, представители на институции и ХоРеКа сектора. Освен чуждестранните лектори, някои от които потомствени фермери от Ирландия, Германия и Румъния, в обучението участие ще вземат и топ експерти от страната.

В СТЕКСПО ще бъдат основно застъпени темите за развъждането, отглеждането и храненето на месодайни говеда, за ветеринарната хигиена и профилактика и последващия маркетинг. Гостите от Ирландия ще демонстрират как се подготвят животни за изложба или търгове и за представяне в ринг. Програмата ще завърши с атрактивна вечеря с Ути Бъчваров с меню от 100% български Ангус и рок концерт на група „Обратен Ефект“.

 

Leave a Comment