Голям фермерски пазар ще открие в Пловдив на 1 октомври Васил Грудев

фермерски пазар КапанаГолям фермерски пазар с участието на около 40 производители от областта ще открие в Пловдив на 1 октомври, събота, заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Пазарът е в рамките на инициативата на аграрното министерство „Подкрепете българското“, която се провежда поетапно във всички областни градове в страната.

„Пазарът ще бъде под шатри на Централния площад пред Военния клуб“, обясни директорът на Областната земеделска дирекция Велина Панчева. „Производителите ще предложат освен традиционните за региона плодове и зеленчуци, още лимец, бобови, пъдпъдъчи яйца, домашни мелнички, вино, пчелен мед и много други продукти.“

Официалното откриване на изложението на пловдивските фермери ще е от 13 часа на изградена сцена. Ще има представление на деца и изпълнение на гайда и народни песни.

Преди това от 11 часа в театралния салон на Военния клуб производителите ще имат среща със заместник-министъра и с експерти от МЗХ. На нея ще бъдат представени новости от аграрната политика, а фермерите ще могат да зададат въпросите си относно прилагането й.

Leave a Comment