През октомври малки фермери застават зад пазарните маси

фермерски пазар в КапанаМалките семейни ферми ще имат възможност да участват в няколко пазара, на които не прекупвачите, а те ще стоят зад щандовете. Това ще случи следващите дни.

Още от утре, 30 септември, пчелари от няколко области в страната ще имат възможност да предложат на Централния площад в Пловдив натурален мед и пчелни продукти. 12 ще са участниците в медения базар, който винаги привлича много потребители.

На следващия ден, 1 октомври, в Пловдив се открива фермерски пазар, който е организиран по инициативата на земеделското министерство „Подкрепете българското“. 40 земеделски производители ще изложат за продажби храни, произведени в стопанствата им – плодове, зеленчуци, лимец, фасул, мед, вино и други продукти.

„Подкрепете българското“ е близо до финала си, който ще е в София на 8 октомври. Преди това фермерски пазари ще има в Пазарджик – 2 октомври, Перник – 3-и, Кюстендил – 4-и и Благоевград – 5 октомври.

млякоОт 30 септември до 2 октомври в Градската градина в София ще се проведе Фестивалът на отговорния начин на живот. В него ще участват семейни ферми и дребни производители от Западна и Централна Стара планина. Те ще предложат различни видове сирене и кисело мляко от редки български породи, кашкавал, яйца, биологичен мед и сладка Производителите са обединени в мрежата „За Балкана и хората“.

За втора поредна година, между 13-ти и 15-ти октомври, ще се проведе изложението Sofia Sport & Healthy Life. Мястото на събитието е София, ЦУМ – северен вход. Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) е един от основните изложители. Членове на асоциацията ще осигурят на посетителите възможността да се докоснат и насладят на биологични билки, свежи плодове и зеленчуци, вина, млечни продукти, сладкарски изделия и др.

 

Leave a Comment