МЗХ иска специални щандове с български храни в търговската мрежа

Логото на "Подкрепяме българското"

Логото на „Подкрепяме българското“

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) има желание да се популяризира логото на инициативата „Подкрепяме българското“ в търговската мрежа, където на отделни щандове да се предлагат само стоки с български произход и гарантирано качество. Това информира заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов по време на дискусията със около сто земеделски производители от област Кърджали по време на кампанията „Подкрепяме българското“ в град  Кърджали. Свилен Костов, Кърджали

По този начин в дългосрочен план ще се създаде добра инициатива, която да осигури устойчиво развитие на сектора, според Костов. Той бе категоричен, че бизнесът не се създава само със субсидии, а и с продажби търговия и потребление. По думите му е важно да се скъси веригата между производител и потребител, защото по този начин производителят ще бъде достатъчно устойчив, за да може да развива и инвестира в своето стопанство.

По време на дискусия, на която присъстваха близо 100 земеделски стопани от областта, зам.-министърът подчерта, че връзката с производителите е важна за Министерството при вземането на отговорни решения.

 

Leave a Comment