В. Грудев: Мярка 4.1 ще е отворена от 26 октомври до 7 декември

По първия прием на мярка 4.1 ще има наддоговоряне и заместник-министърът очаква точките за оценка на проектите да паднат до 36-37

Васил Грудев, ПловдивПодмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ ще бъде отворена за шест седмици от 26 октомври до 7 декември 2016 г., съобщи в Пловдив преди откриване на изложението „Подкрепяме българското“ заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Забавянето е било наложено, за да може кандидатите да се съобразят с всички промени на условията за кандидатстване по мярката, които бяха обнародвани вчера в наредбата за подмярка 4.1.

Неуспелите при първия прием по мярката кандидати ще могат да направят трансфер на проектите си, като ги прехвърлят за втория прием, допълни Грудев. Той обаче поясни, че очаква около 160 проекта от първия прием, които са одобрени, да отпаднат поради невъзможност за осъществуването им.

Васил Грудев допълни, че според субективното му мнение точките за оценка на проектите за първия прием ще паднат до 36-37, така че земеделските стопани трябва да изберат сами дали да участват в наддоговорянето или да прехвърлят проектите си към предстоящия втори прием.

 

Leave a Comment