63-ма поети се включиха в конкурса за поезия „Добромир Тонев“

Добромир Тонев

Добромир Тонев

63 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в тазгодиното шесто издание на Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев”. Жури в състав Здравко Дечев, литературен критик, и поетесите Станислава Станоева и Елена Диварова вече определи кои автори най-много заслужават да получат призове на името на бележития български поет.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди – парична награда от Радио Пловдив, екскурзия до Гърция и нощувка и вечеря за двама в централен пловдивски хотел.

И тази година е предвидена и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ „П. Хилендарски” и ще бъде връчена от Декана на факултета.

Официалната церемония по награждаването на отличените в анонимната литературна надпревара е на 15 октомври (събота) от 18 часа в книжарница „Хермес Централ”.

Литературният конкурс за поезия „Добромир Тонев” се организира от община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев” и със съдействието на ИК „Хермес”, ПУ „П. Хилендарски“.

Leave a Comment