МЗХ публикува отговорите на 56 въпроса, свързани с мярка 4.1

фонд ЗемеделиеОтговори на 56 въпроса, свързани с условия за кандидатстването и точкуването на проекти по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, са публикувани на електронната страница на земеделското министерство (ВИЖ ТУК). Отговорите са на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020).

Най-много са въпросите, свързани със строителство. От отговорите се разбира, че не се подпомага изграждането на административно-битови сгради.

Не са включени като допустими за кандидатстване интегрирани проекти (например ако кандидатът изпълнява одобрен проект по мярка 6.1 (Млад фермер) и сега входира по мярка 4.1 друг проект.

Отговор на друг въпрос разяснява, че земеделският производител може да кандидатства по подмярка 4.1 с повече от един проект.

Под проекти, опазващи околната среда, които получават допълнителен брой точки, се разбират: съоръжения за съхранение на оборски тор и препарати за растителна защита; инсталации за пречистване на отпадни води; инсталации за производство на електроенергия за собствени нужди от биомаса .

 

 

Leave a Comment