Кандидатите по схемата за специалните плащания за памук подават документи до 1 декември

памукДо  1 декември 2016 г. земеделските стопани, кандидатствали по схемата за Специално плащане за памук в Кампания 2016, трябва да предоставят в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ сключен договор за изкупуване на произведената от тях продукция от памук. Това съобщиха от разплащателната агенция днес.

 

 

Изискването е записано в разпоредбите на чл. 17, ал. 2 на Наредба 3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.  Кандидатите по схемата за млади земеделски стопани (МЗС), които заявяват за първи път участие или кандидати, при които има промяна в обстоятелствата, е необходимо също до 1 декември 2016 г. да предоставят в съответната областна дирекция на Фонда документи за придобити професионални умения и познания. Съгласно изискването на чл. 15, ал. 1 на Наредба 3 младите стопани представят документи за завършено средно и/или висше образование в областта на селското стопанство или ветеринарната медицина, и/или документи за икономическо образование със земеделска насоченост. Придобити професионални умения и познания се доказват и с удостоверение за завършен курс от минимум 150 часа или свидетелство за получена степен на професионална квалификация в областта на селското стопанство.

 

Фонд „Земеделие“ напомня на младите земеделски стопани, че документите, издадени от висши учебни заведения, трябва да бъдат от акредитирани институции. Предоставените документи за завършен курс трябва да бъдат издадени от лицензирани центрове за професионално обучение. Допустими са и документи за извършено обучение по мярка 111.

 

Leave a Comment