Теодосий Спасов повежда утре Дефилето на младото вино в Пловдив

Дефиле на младото вино

Дефиле на младото вино 2013   Снимка от архива на АгроПловдив

Утре, 25 ноември, от 14 часа Теодосий Спасов ще поведе с кавал поредния фестивал Дефиле на младото вино в Пловдив. Празникът ще започне в подножието на Стария град, на ул. Съборна 2-4.

Преди това от 13 часа от площада пред общината започва Дионисиево шествие, под хоровата стъпка на Ансамбъл „Тракия”. Символичният старт на консумацията на младо вино ще бъде дадена с отваряне на „Бъчвата на младото вино“, която е предоставена от миналогодишния носител на златното отличие.

Тази година във фестивала ще вземат участие 32-ма водещи производители на вино, които ще отпушат над 200 вида бутилки. Гостите на веселия празник ще дегустират във възрожденската атмосфера на 12 знакови места в Стария град, сред които галерии, музеи и  ресторанти. В част от обектите ще бъде предлагана специално приготвена храна за дегустациите. Участие във фестивала ще вземат и производителите на мед със своята екологична продукция. Петък и събота дегустациите продължават до 19 часа, а в неделния ден  до 18 часа.

За любителите на виното събитието продължава с Вечери на младото вино. Те ще се състоят 19 до 23 часа на 25-ти и 26-ти ноември в Малката библиотека в квартал Капана.

 

Leave a Comment