В Бургас агнешкото е 11 лева, в Ловеч над 15

70 стотинки е разликата в цената на едро на килограм захар в страната
агне - цени

Разликата в цената на агнешкото е над 4 лева в страната

В Бургас агнешкото месо в магазините е най-евтино – средната му цена е 11 лева за килограм цяло агне. То е по-евтино дори от посочените за страната ценоразписи на едро в седмичната справка на Държавната комисия по стокови борси и тържища (ДКСБТ) за периода 1-8 май. Цялото агне излиза най-скъпо на жителите на Ловеч, които плащат по 15.10 лева. В Добрич купувачите също не са на сметка – броят за цяло агне 14.99 лева за килограм. В Пловдив магазинната цена на агнешкото няма, защото липсва предлагане на неразфасован продукт. Цената на този тип месо, както и на останалите стоки, наблюдавани от ДКСБТ не показва видими изменения в сравнение с края на април.

По данни на комисията най-евтиното брашно в едровите бази на страната е във Враца – 0.75 лв./кг и в Смолян – 0.77 лева. В Пловдив е 0.90 лв. Най-скъпо е брашното на софийските тържища – 1.13 лева, както и във Варна и Кърджали – по 1.10 лв. и в Разград – 1.08 лева.

Най-ниската едрова цена на олиото е в Хасково – 2.30 лева/литър и във Велико Търново – 2.43. В Пловдив тържищата продават литър рафинирано слънчогледово масло по 2.72 лева. Максималната цена на олиото на едро е във Варна – 3 лева за литър, а също и в Бургас – 2.81.

Разликата в едровата цена на захарта е 70 стотинки в страната. Във Варна килограм от сладката стока е 2.45 лева, а в Добрич – 1.75 лева. Пловдив е по средата – килограмът се продава в тържищата по 1.96 лева.

Замразеното пилешко месо е най-изгодно в Пловдив – 3.88 лева на едро и най-неприемливо в Разград – 5.05 лева.

Яйцата с размер М във Велико Търново струват на едро 0.15 лева, а в Варна – 0.24 лева за брой. Те са скъпи и в Бургас и Благоевград – 0.23 лева. В Пловдив, а също и в Добрич, се търгуват за 0.16 лева.

Leave a Comment