Защо в Дефилето на младото вино не участваха Камарата, Агенцията, земеделското министерство?

Дефиле на млакото вино 2016 - момичета Дефилето на младото вино тръгна за осми път днес от подножието на прекрасния храм „Света Богородица“ в Стария Пловдив с много настроение и опашка от хора, поискали да вкусят даровете на тазгодишната гроздова реколта.

Но защо липсваха официални представители на Националната лозаро-винарска камара, задаваха си въпроса хора от бранша. Не присъстваше и председателят на пловдивската камара (не за първи път). Нямаше хора от Агенцията по лозата и виното. Преди две години лично земеделският министър Десислава Танева откри фестивала, но този път не изпрати и заместника си, родом от Пловдив. Единственият институционален човек бе зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Директорът на Кукления театър Виктор Бойчев напълни чашата и на кмета на Пловдив Иван Тотев

Директорът на Кукления театър Виктор Бойчев напълни чашата и на кмета на Пловдив Иван Тотев

Кметът Иван Тотев, пловдивският депутат Менда Стоянова и председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев бяха официалните лица на този единствен по рода си винен празник във втория по население и първи по история български град, бъдеща Столица на културата, признат национален център на добрите кръчми, изобразителното изкуство и хубавото вино.

И защо проф. Йорданка Алексиева от Университета по хранителни технологии и шеф на катедрата „Хранене и туризъм“  е председател на дегустационната комисия? Храната ли се пие, виното ли се яде, че г-жа Алексиева, макар и професор, да оглави тази толкова специална комисия? И то при положение, че в университета има катедра „Технология на виното и пивото“. И този въпрос се зададе от публиката.

Който бе на празника – пи, който липсваше – загуби

Който бе на празника – пи, който липсваше – загуби

Теодосий Спасов поздрави Пловдив с вълшебната си музика. След края на официалната част пловдивчани се подредиха на стълбищата, за да опитат виното на предишния победител – производител от Карловско.

Председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев съобщи, че през тази година във фестивала участват гости от Камчатка и Калифорния.

Leave a Comment