Ченгета спряха изборна манипулация!

акция на ДАНС

Операцията е била проведена от ДАНС

350 000 фалшиви бюлетини е иззела ДАНС от печатница „Мултипринт“ в Костинброд. Акцията е започнала снощи, продължава и досега, съобщи ТВ7. Собственик на печатницата е Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ в същия град.

Според ТВ7 МВР умишлено е било изолирано от акцията.

Все още няма никакво официално съобщение от властите за акцията, Бончев не е арестуван. Пред радио Дарик той отрича да е извършим престъпление с цел фалшифициране на изборните резултати. Печатарят заявяват, че проверката в базата му е рутинна.

Печатницата е имала договор за печатане на бюлетините за изборите, но е трябвало цялото количество бюлетини да бъде предадено преди два дни, уточнява БНР.

Междувременно Върховна касационна прокуратура съобщи за 14 досъдебни производства, свързани с склоняване към гласуване за определен кандидат в замяна на облаги.

Образуваните преписки са общо 137 броя, от които 93 са приключили с постановления за отказ да се образува досъдебно производство, а по останалите 44 преписки проверките са в ход.

По две дела се разследва дейност по образуване и ръководене на група, целяща престъпления против политическите права на гражданите.

Leave a Comment