Наградиха пловдивско дружество за кредити в земеделието на конкурса Мистър и Мисис Икономика

Агрион Финанс отпуска финансиране на фермери бързо и лесно 

АгрионКомпанията за кредити за земеделци „Агрион Финанс” спечели голямата награда в категорията „Земеделие” на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2016. „Агрион Финанс”  е специализирано дружество за отпускане на кредити и лизинг, регистрирано в БНБ като финансираща институция. Компанията  предлага инвестиционни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг за покупка на земя. Всички финансови продукти са изцяло съобразени с нуждите на фермерите.

Агрион„Ще продължим да работим със същата упоритост и професионализъм за развитието на модерното земеделие. Вярваме в потенциала на този сектор и сме готови да го подкрепим”, заяви Светла Боянова, изпълнителен директор на дружеството при получаването на приза и благодари на екипа на компанията за положените усилия.  „Земеделците имат нужда от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация.  Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит от създаването и управлението на портфолио от земя и услуги чрез компанията майка Агрион. Затова условията ни за кредитиране и лизинг са много по-адекватно съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители и вярвам, че именно това е в основата на нашия успех. Опитът на екипа и познанията за пазара ни дава възможност да предлагаме работещи финансови решения на фермерите”, каза още Светла Боянова.

Кредитите на „Агрион Финанс” се отпускат срещу обезпечение земеделска земя. Финансирането покрива до 80% от нейната стойност и дори до 100% при лизинга. Така на практика фермерът може да се сдобие с още земя на лизинг без да плаща първоначална вноска. Услугата на компанията цели да подобри достъпа до кредити и за по-дребните фермери.

Организатор на конкурса Мистър и Мисис Икономика е Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) като за призовете се бориха общо 38 компании.Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на „Софарма“ получи наградата „Мистър Икономика“ за 2016 година, Светла Лесова, изпълнителен директор на „Монделийз” България спечели приза „Мисис Икономика 2016“.

Leave a Comment