Ваня Горчева, БАСФ: Още през първата година на пазара хербицидът Биатлон 4D се доказа върху 2 млн. декара

БАСФ

Традиционното участие на БАСФ България в националните агро семинари на Асоциацията на зърнопроизводителите и тази година закова вниманието на бранша в Гранд Хотел Пловдив в града на тепетата. Мениджърът на отдел „Растителна защита“ Ваня Горчева поздрави Националната асоциация на зърнопроизводителите за 10-годишнината от създаването й и връчи на председателя Светослав Русалов позлатен житен клас, изработен от български майстор. Търговският мениджър Мария Неделчева представи най-новите и успешни продукти на компанията – хербицида Биатлон 4D и растежния регулатор Медакс Топ.

След представянето Ваня Горчева обобщи изтичащата земеделска година, направи препоръки към стопаните за по-висока рентабилност и прецизност, като отбеляза и безспорния успех на големият  хербицид на БАСФ Биатлон 4D.

Вижте пълното й изказване:

Ваня Горчева По интензитет българското зърнопроизводство вече може да се сравнява с европейското

Изпращаме една година, която макар и с добри добиви и резултати, и с много влага от друга страна, бе нелека за нашето земеделие. Така или иначе, добрата новина е, че в България вече интензитетът е на много високо ниво. Ние можем да се сравняваме вече с всички източноевропейски и западноевропейски държави. Факт е, че изпълняваме мероприятията във всички сегменти в зърнопроизводството и то доста стабилно. Добре произвеждаме и пролетните култури.

Това, което очакваме за следващата година, е всички ние земеделците, както и фирмите,

да обърнем много сериозно внимание на рентабилността и прецизността.

Все повече и повече вярвам, че българските земеделци ще избират прецизно своите продукти. След като минаха години с една много сериозна динамика на навлизане на нови продукти в България и след като тяхното действие добре се видя на българските полета, смятам, че отсега нататък българските земеделци ще бъдат, както казах, доста прецизни в избора си.

По отношение на БАСФ това, което мога да кажа, е, че за нас това беше  поредната успешна година. Продуктите ни бяха добре разпознати от българските земеделци. Продължаваме да развиваме и нови продукти. Знаете за Биатлон 4D, който масово предоставихме на пазара през 2016 г. и за наша огромна радост качествата на този продукт бяха разпознати на повече от 2 милиона декара. Това наистина е много впечатляващо за първа година на продукт.

Факт е, че Биатлон 4D беше използван от  земеделски стопанства от 300 декара до над 200 хиляди декара,

което само по себе си показва, че продуктът е много подходящ за всички видове производства. Тези 2 милиона декара в цялата държава показват още, че той е доста подходящ за всички микрорайони в страната. В този смисъл, ние от БАСФ сме наистина много доволни от това, че успяхме след дълги години, в които зърнопроизводството очакваше нов хербицид, да предоставим този хербицид. И още по-доволни сме, че той беше харесан още миналата година на 200 хиляди декара, а тази вече на 2 милиона декара.

Какво предстои за следващата година?

Пред асоциацията представихме важността на растежните регулатори в зърнопроизводството. Ще кажа само, че интензивно зърнопроизводство, (особено сега, когато навлязоха и новите сортове) без растежен регулатор не се прави в интензивните стопанства на Западна Европа. И в България, колкото по-интензивно производство правим особено със западни сортове, толкова

по-необходим ще ни бъде растежният регулатор.

От нашата листа, със съвсем нови активни вещества, това е Медакс Топ.

Това, което ще видите в другите култури, предстои да представим на техническите срещи в началото на сезона. Ние сме много доволни, защото смятаме, че постигнахме доста добри предложения с нашите колеги от чужбина и за поредна година ще има доста земеделци, които ще припознаят нашите продукти за своите стопанства и ще останат доволни.

А ние ще продължаваме да си вършим работата както досега. Обърнати сме много открито и ангажирано към всеки един български земеделец, който е избрал нашата фирма. Стараем се да помогнем с каквото можем.

Накрая искам да ви пожелая много здраве! Желая на земеделците една хубава зима с добра снежна покривка, много влага през пролетта, но точно толкова, колкото ни е необходима, за да постигнем отново добри резултати!

Leave a Comment