Крайният срок за кандидатстване по подмярка 4.1 е днес

image_5834704_2_0Днес е крайният срок за кандидатстване с проекти за втория прием по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Инвестициите за закупуване на земеделска техника по подмярката включват техника, която се използва за обработка на почвата и прибиране на реколтата като: трактори, самоходна техника – колесни трактори, верижни трактори, специализирани самоходни машини (силажокомбайни, зърнокомбайни и др.), друг вид самоходни машини, както и сменяема прикачна техника.

В този период на прием по подмярката са допустими и проекти с инвестиции за напоителни системи, както и разходи по проекти за колективни инвестиции, представени от признати групи или организации на производители.

До края на деня, все още, може да подавате документи в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на извършване на инвестицията.

Бюджетът, който ще бъде разпределен, в рамките на втория прием по подмярката, е целият остатъчен такъв и е в размер на левовата равностойност на 237 милиона евро.

Leave a Comment