Приемът по мярка 4.1 продължава до края на седмицата

опашка пред ДФЗПриемът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ продължава до края на работната седмица, която приключва на 9 декември. Причината е в големия брой кандидати, чиито проекти нямаше как да бъдат входирани от служителите на ДФ „Земеделие“ днес. Тази вечер около 17:15 часа коридорите на областната дирекция на фонда в Пловдив бяха задръстени от чакащи, някои от които обясниха пред АгроПловдив, че са тук от предиобед.

Малко преди 17:30 часа, когато изтича работното време, служител на фонда раздаде заявления за попълване от чакащите. „Това е по заповед от ДФЗ“, каза той.

Кандидатите по мярката, която при този втори прием бе отворена за втори и последен път, удостовериха върху формулярите присъствието си. Бяха над 20 човека. В следващите два дни от регионалната дирекция ще им определят час, в който заявленията им по мярката ще бъдат входирани след преглед от администрацията.

Мярка 4.1 бе отворена на 26 октомври, а крайната дата за кандидатстване бе днес. Тя се оказа изключително тежка като изисквания и фермерите трябваше да се справят със строителни проекти, разрешения от различни държавни институции, а също така и въпросителни по условията за прилагане на 4.1. От земеделското министерство три пъти публикуваха отговори на въпроси по мярката, като последните разяснения бяха дадени през уикенда на предишната седмица.

 

Leave a Comment