Прикачен инвентар директно от Америка – по-здрав, по-евтин, за по-високи добиви

От 4 години управителят на „ВМ АгроТрейд“ Венелин Делгянски използва машините от САЩ, с които е увеличил добивите до 15% и е намалил разходите с до 20 на сто

Венелин Делгянски

Прикачен инвентар от САЩ, същият, който американските фермери използват за производството си – това е предложението на „ВМ АгроТрейд“ от град Раковски, област Пловдив. Управителят Венелин Делгянски е зърнопроизводител, решил да достави на българския пазар техниката, която самият той ползва вече четири години. Твърди, че този прикачен инвентар не би заменил с друг, тъй като качествата му са се доказали. Става въпрос за чизел плугове, продълбочители, дискови брани, култиватори, пневматични и механични сеялки, пръскачки за междуредия, машини за запазване на влагата, ремаркета, гуми, градинска техника и други.

Заедно с машините, Делгянски предлага и новата технология на производство с минимални обработки, която иновативният земеделски свят ползва от десетилетия. „Ние работим с нови трактори, а използваме морално остарели технологии от преди 40 години  и е крайно време да актуализираме знанията си за съвременното зърнопроизводство“, казва фермерът търговец, който няколко пъти вече е посещавал успешни стопанства в САЩ и Европа. Той се е уверил, че почвообработки като дълбоката оран, са и вредни, и скъпи за земеделието, тъй като намаляват плодородието, като обръщат хумусния слой отдолу, а отгоре оставят мъртва земя. Затова „ВМ АгроТрейд“ представя единствено прикачен инвентар, който щади  почвената структура и запазвайки я, води до увеличаване на добивите. Венелин Делгянски е установил, че новата технология увеличава добивите с 10-15% и в същото време намалява разходите с 15 до 20 на сто.

Венелин Делгянски представи американската техника на агро семинара на НАЗ миналата седмица

Венелин Делгянски представи американската техника на агро семинара на НАЗ миналата седмица

„ВМ АгроТрейд“ предлага инвентар с американските марки Джон Диър, Кейс, Фаст, Салфорд и на много други американски производители на селскостопанска техника. Съотношението цена качество също е много добро . При това тя безспорно е оригинална, тоест по-здрава и удобна. Превозва се в контейнери, натоварени оттатък Атлантическия океан. Досега фирмата е продала 35 машини и е получила отлични отзиви от купувачите.

Венелин Делгянски признава, че любимата му машина е пневматичната сеялка. Тя е с два бункера като предния е с капацитет 4 тона, а задния 6 тона. Отзад се поставят семената, а пред тях е торът. „За една година си възстанових разхода за сеялката, икономисах и от тора“, споделя опит зърнопроизводителят. Машината е с работна ширина от 9 до 18 метра и полага семената на дълбочина от 1 до 10 см. Направена е така, че да работи добре и при неблагоприятни климатични условия. Хубавото е, че е пословично здрава и не плачи за ремонти, каквито са качествата и на останалия прикачен инвентар от САЩ.

Целият набор техника на „ВМ АгроТрейд“ може да се види на www.vmagrotrade.com

За повече информация: Тел. 088 9 902 818

Leave a Comment