Преработвателят Димитър Маджаров прави ферма с 1 500 овце

овцеИзвестният преработвател на мляко и месо Димитър Маджаров създава ферма в град Стамболийски с 1 500 броя овце млечна порода. Такъв е капацитетът на бившата свинеферма в града, която е собственост на инвеститора. От Регионалната инспекция по околна среда и води в Пловдив нямат възражения срещу новия животновъден обект, се вижда от публикуваното решение. Фирмата инвеститор е „Димитър Маджаров – Агро“ЕООД. След реализирането на проекта, фермата ще е една от най-големите в областта.

В имота от 10.2 дка овцете ще се отглеждат свободно боксово след като се извърши преустройство на наличните сгради. Освен масов обор за овцете в стопанството с една обща постройка ще има доилна зала, склад за съхранение на млякото, боксове за отбиване, административна част. Допълнително ще се изградят сеновал, водоплътно торохранилище, дезинфекционен участък при входа, сондаж, нов трафопост и други.

Преди месец във фирмения блог на „Димитър Маджаров – 2″ЕООД бе публикувано съобщение, че дружеството е подписало договор с фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект за технологична модернизация и подобряване на производствения капацитет на млекопреработвателното предприятие. Договорът е по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, а размерът на помощта е над 982 хил. лв.

 

 

Leave a Comment