Организацията „Фермерско мляко“ в Раковски отпразнува 4 години

Фермерско мляко

В навечерието на коледните празници организация на производители „Фермерско мляко“ отбеляза своя четвърти рожден ден. След изключително тежка за млечния сектор година един от съдружниците в организацията ликвидира стопанството си, но друг фермер заел неговото място, отбелязаха на празника.

В следствие на това общия брой фермери – членове на организацията се запазва на осем, но се наблюдава нарастване на общия брой притежавани от тях млечни крави. Нотка оптимизъм към момента се явява повишението на цените на суровото мляко, като надеждата е това да не е моментно явление. Самата торта за  празника е изработена в тази тематика, а именно четири крави заели леко „лежерно“ положение с пожелание към съдружниците за по-спокойна и плодородна 2017 година.

Гости на събитието бяха Дарина Шишкова – председател на Сдружение „Стария Балкан“ – Карлово, Боряна Дочева, Пенко Налбантов от Асоциацията на млекопроизводителите „Тракия Милк“ и Андрей Чалъков – изпълнителен директор на Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България.

Дизайнерската торта за празника

Дизайнерската торта за празника

Положителната новина, която бе споделена на гостите, е признаването на група млекопроизводители „Карнобатско мляко“ ООД, която обединява четири фермера от Карнобатска област, като самата заповед е получена от Вангел Лолов и Господин Иванов, членове в групата. За учредяването и изминаването на целия процес по признаване съществена роля играе добрия опит и мотивацията на колегите от „Фермерско мляко“.

„В навечерието на новата 2017 година нека да пожелаем на всички колеги, занимаващи се със земеделие, добри цени на произведената продукция, по-малко стресове на пазара и плодородна 2017 година“, отправи приветствие Рангел Матански, управител на „Фермерско мляко“ към присъстващите на празненството.

Leave a Comment