Отвориха промоционалните програми за директно кандидатстване пред ЕК

сиренеПромоционалните програми с общ бюджет от 133 млн. евро са отворени за кандидатстване, след като вчера чрез Официалния вестник на ЕС Европейската комисия разпространи покана за участие.

Поканата е отправена както към тези, които искат да приложат обикновените програми за промоции в рамките на Европейския съюз, така и към онези, които смятат да ползват многонационалните програми, предназначени за трети страни.

Бюджетът за обикновените програми е 90 млн. евро, а за мултинационалните – 43 млн. €.

За първите програми европейското финансиране е 70%, за вторите – 80 на сто. Останалата част от 30%, респективно 20%, се покрива от предлагащите организации, посочват от Министерството на земеделието и храните.

Заявленията за промоционални програми ще се изпращат директно в ЕК в Изпълнителната агенция за потребителите, здравеопазването, селското стопанство и храните (CHAFEA) чрез електронния портал на ЕК.

Крайният срок за подаване на документи за новите програми за кампанията за 2017 г. е до 20 април 2017 г. ЕК ще оцени получените предложения и ще вземе решение кои проекти ще бъдат одобрени за финансиране. Решението на ЕК се очаква да бъде взето през октомври 2017 г. Договорите по одобрените програми следва да бъдат сключени индикативно преди 20 януари 2018 г. Допълнителна информация относно допустимите кандидати, критериите за допустимост и подбор на проектните предложения,  финансирането, процедурите и сроковете може да бъде открита на ел. адрес:

http://ec.europa.eu/chafea/agri/2017-calls-simple-multiple-programmes_en.html

Във връзка с кампанията за подаване на предложения за промоционални програми през 2017 г., ЕК ще организира информационен ден на 31 януари 2017 г. в Брюксел, Белгия. Целта на събитието е потенциалните кандидати за промоционални програми да се информират относно условията за кандидатстване и да се запознаят с примери от изминали успешни кампании. По време на информационния ден ще бъде организирана и сесия за създаване на мрежа от контакти, за да се улесни по този начин подготовката на предложения за мултинационални програми. Допълнителна информация относно информационния ден може да бъде намерена на следния ел. адрес:

http://ec.europa.eu/chafea/news/news476.html

 

Leave a Comment