Нашият филм: „Млечните ферми на Америка“

Ферма за юници от породата Джърсей

Ферма за юници от породата Джърсей

След поредицата публикации за млечното говедовъдство на САЩ в сайта, този път ще ви представим няколко кратки видеа, сглобени в репортажен филма „Млечните ферми на Америка“, подготвен от АгроПловдив. Те са направени от нашия репортер, който бе включен в групата от българските животновъди, одобрени за участие по Програмата „Лидери в земеделието“ на Фондация „Америка за България“. В групата участваха Вангел Лолов, Господин Иванов, Дориана Миленкова (преводач), Игнат Арсов, Надя Петрова (репортер), Петър Петров, Пламен Пенев и Рангел Матански.

Българската група заедно с американски фермери

Българската група заедно с американски фермери

Един писател беше казал, че ако отидеш в непозната държава за една седмица, можеш да напишеш роман за нея. Ако си за един месец – най-много в разказ да пресъздадеш впечатленията. А ако останеш една година там, няма да можеш да напишеш нищо. Защото колкото повече опознаваш нещо, толкова повече се разширява кръгът на незнанието ти.

АгроПловдив все пак успя да подготви поредицата и видеото, защото престоят от две седмици в щатите Ню Мексико и Тексас се оказа нито малък, нито голям. Но беше наистина интересен и по-важното – това, което групата видя, със сигурност промени схемите на мислене на всеки един. Малко или повече.

Впрочем, на 31 януари изтича срокът за кандидатстване пред фондацията за тазгодишния обучителен курс в САЩ за говедовъди в млечно и месодайно направление, така че все още имате възможност да попълните необходимата форма. Не го пропускайте!

Приятно гледане!

Leave a Comment