Министър Бозуков: Има резон в исканията на овцевъдите, но ще изслушам и другите организации

Христо Бозуков, овцевъди„Предложенията за промени по Наредба № 3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания, които не изискват допълнителна нотификация, ще бъдат разгледани и евентуално приети след съгласуване с другите организации.“ Това заяви министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков на среща с овцевъди в Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Той изрази съгласие с протестиращите за това, че не може да има разделение, при което някои от производителите да декларират производство, а други не.

„Нека да направим реална крачка и да постигнем реалистични искания. До края на месец февруари Наредбата трябва да бъде обнародвана и публикувана, за да не бъдат забавен стартът на кампанията по Директни плащания“, каза още министърът на земеделието и храните. По думите му, има реални основания за днешния протест.

Проф. Христо Бозуков призова представителите на бранша за конструктивен диалог. „Ще разгледаме всички резонни искания, по които целият бранш има единодушно решение. Дори един човек да има възражения трябва да го изслушаме , за да не се създава изкуствено напрежение в сектора“, категоричен бе той.

Още утре предложенията и исканията на животновъдите ще бъдат обсъдени на среща с представители на останалите заинтересовани в сектора овцевъдни организации, както и с експерти от Министерство на земеделието и храните.

Leave a Comment