НАЗ призова да не се предприема политическа чистка на структурите на МЗХ и ДФЗ в страната

агро семинар, НАЗНа последователните си срещи днес с премиера Огнян Герджиков и земеделския министър Христо Бозуков Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) е получила уверения, че предстоящите преводи по линия на директните плащания за 2016 г. ще се извършват регулярно. От Министерството на земеделието и храните (МЗХ) са заявили, че ще съблюдават спазването на указаните срокове. Това съобщиха за медиите и на сайта си от НАЗ. Асоциацията поиска срещите с Отворено писмо след подадената оставка на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов на 1 февруари.

Според МЗХ не се предвиждат затруднения при навременно стартиране на Кампания 2017 по очертаване на площите за подпомагане.

От НАЗ са призовали да не се предприемат политически чистки в структурите на МЗХ и ДФ „Земеделие“ в страната, тъй като периодът за сектор Земеделие е ключов и не бива да се затруднява допълнително от трусове в администрацията.

Срещите са завършили с обещания за конструктивен диалог и за в бъдеще.

Разговорите от страна на асоциацията са проведени от председателя Светослав Русалов, заместник-председателите Георги Милев и Димитър Мачуганов и и.д. изпълнителния директор Ася Гочева.

 

 

Leave a Comment