С 200 фирми и хиляди пчелари започва 15-то международно изложение на мед в Плевен

изложба на мед в ПлевенС 200 фирми от Европа и Азия, и хиляди пчелари днес в 10 часа ще бъде открито 15-то международно пчеларско изложение на мед в Плевен. То ще се проведе в дните между 9 и 12 февруари. От земеделското министерство съобщиха, че на събитието ще присъства служебният аграрен зам.-министър Георги Желязков.

Изложението е разположено на няколко етажа в бизнес комплекса „Мания тауър“ в града.
Организаторите определиха международно жури, което ще реши кой от участващите производители ще бъде удостоен с голямата награда „Крилото на успеха“ за новаторство в пчеларството, съобщи БТА.

Международната комисия ще присъди награди и за научна публикация, специализирана литература, ново производство от пчелни продукти, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението. Традиционно на панаира ще бъде поощрен с награда и „Най-проспериращ млад пчелар за 2016 г.“ – съвместен конкурс с фондация „Еврика“.

Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен под патронажа на Областна администрация – Плевен и Министерство на земеделието и храните.

 

Leave a Comment