Дионисиево шествие с кукери и гайди в Пловдив за „Винария“

Панаир-Дионисиево шествие-снимкаГайдарски мелодии и кукерски игри ще огласят центъра на Пловдив по време на Дионисиевото шествие на 18 февруари. Близо 40 музиканти и танцьори на прочутата трупа от Калофер пристигат под тепетата за празненството по повод предстоящата Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2017“.  Кулминацията ще е на площад „Стефан Стамболов“, където ще се лее младо червено вино на известна изба.

Шествието ще тръгне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион, ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред  кметството. Там ще бъде инсталирана 50-литрова бъчва и всеки може да опита новата реколта.  Фолклорен спектакъл  на ансамбъл „Тракия“ ще повиши градуса на празника и отново ще вдъхнови присъстващите да се хванат на хоро.

С общата наздравица на пловдивчани и гостите на града ще бъде даден символичен старт на  „Винария 2017“. Тя ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата заедно с Националната лозаро-винарска камара.

 

Leave a Comment