Салами от черно прасе ще покажат изложителите във „Вкусове от Италия“

Вкусове от ИталияЗаедно с Агра 2017 г. утре, 2 февруари, започва и изложбата „Вкусове от Италия“. Тя споделя една палата с „Винария“ – №11. Вкусното изложение ще бъде открито от италианския посланик д-р Стефано Балди, предвождащ делегация от посолството на Италия, почетния консул на Италия д-р Джузепе Де Франческо и ректора на УХТ проф. дтн инж. Кольо Динков.

Посетителите на „Вкусове от Италия“ ще могат да се запознаят с продукти на нови изложители, които за първи път се представят в България“, съобщи организаторът на Джузепе Аккардо. За първи път ще могат да се дегустират салами и прошуто от черно прасе от район Неброди, както и поркета по традиционна римска рецепта. На италианските щандове ще могат да се видят още сирена, рикота (извара) от биволско мляко, сицилиански каноли, бадемови сладки, зеленчукови пастети, маслинени пасти, маслини, конфитюри, сосове, екстра върджин зехтин,  солена и сладка шам фъстъкови пасти, тестени сладкарски изделия, широка гама вина от Италия, био вино, ликьорни вина, Марсала и други изкушения. На зоната посетителите ще се запознаят с незалепващи тигани, изработени от вулканична сплав, както и с възможностите за услуги за транспорт и логистика  до и от Италия.

За 13-ти пореден път партньор на „Вкусове от Италия“ е Университетът по хранителни технологии (УХТ) – Пловдив. Ректорът проф. дтн инж. Кольо Динков съобщи, че са разработени нови учебни програми за бакалавърска и магистърска степен, които ще влязат в сила от новата учебна 2017/2018 г.

В рамките на изложението ще се проведе и научна конференция “Иновации в хранителната наука, техника и технологии“, на която ще се представят най-новите изследвания на хранителната наука на УХТ. На  щанда на висшето училище ще се предоставя информация за повишаване на квалификацията в направление хранителни технологии и оборудване, хранене, туризъм и управление. Форумът ще се проведе на 23-ти февруари 2017 г. от 10 часа в презентационната зала на 11-та палата.

 

Leave a Comment