Автоматизирана хранителна лента за овце и кози е един от акцентите на „Агритоп“ в дните на Агра

Щандът на "Агритоп" в палата 3. На преден план се вижда автоматизираната хранителна пътека

Щандът на „Агритоп“ в палата 3. На преден план се вижда автоматизираната хранителна лента

Популярната сред животновъдите в страната компания „Агритоп“ привлича вниманието на посетителите на селскостопанското изложение Агра 2017 с новости в оборудването на фермите. „Тази година се радваме на изключително внимание към автоматизираната хранителна лента, предназначена за овцеферми и козеферми“, разказаха от „Агритоп“, чиито щанд е разположен централно в палата №3. Инсталацията е френско производство, а големия й плюс е в икономия на най-дефицитното в сектора – работна ръка.

Елена Усталъкова

Елена Усталъкова

„Хранителната лента спестява трудоемкия процес по фуражораздаването и е невероятно облекчение за нас“, сподели проджект мениджърът на овцеферма „Верде“ в град Съединение, област Пловдив, Елена Усталъкова. Стопанството на „Верде“ е с 2 600 овце-майки от породата Лакон и е оборудвано с три автоматизирани хранилки от декември 2016 г. „Изключително доволни сме от хранителната лента, която „Агритоп“ внедриха в овцефермата. Работният процес в момента е силно оптимизиран. Раздаването на храна е в пъти по-бързо, което за нас е невероятно облекчение“, разказа проджект мениджърът.

Търговският мениджър на "Агритоп" Момчил Тасков (вляво) с колегата си от Weidemann Михаел Франке

Търговският мениджър на „Агритоп“ Момчил Тасков (вляво) с колегата си от Weidemann Михаел Франке

Друг акцент фирмата постави с най-продавания компактен товарач Weidemann 1260. Регионалният мениджър Продажби за България на немската фирма Михаел Франке беше на щанда на официалния си български дилър. „Радвам се, че заедно с „Агритоп“ успяваме все по-добре да наложим товарачите Weidemann сред българските животновъди, които вече ясно осъзнават предимствата им“, каза партньорът от Германия.

„Агритоп“ е от 15 години сред фермерите и е техен професионален партньор в подготвянето на цялостни инженерингови проекти за изграждане на животновъдни стопанства. Българската фирма е официален представител на световния лидер в производството на оборудване за доене „Де Лавал“, на „Вайдеман“, на водещия производител на ремаркета и цистерни за разпръскване на тор „Джоскин“ и на немския производител на силозни стопанства за зърносъхранение, мобилни и стационарни сушилни и други „Риела“.

Leave a Comment