Удобни и практични куки за домати и краставици в оранжерии и на открито

Приспособленията предпазват растенията от болести, позволяват по-гъстото им засаждане и улесняват беритбата
Кука за домати

Кука за домати

Куката за домати/краставици отлично съчетава функционалност, удобство,

Приспособление за отглеждане по корда

Приспособление за отглеждане по корда

улеснение, качество и цена. Спестява време и пари като намалява разходите по поддържане на растенията в оранжерията.

Отглеждането по корда на увивни растения придържа стеблата и листата им встрани от вадите и предотвратява загниване. Този метод улеснява още намирането на плодовете като така ускорява и подобрява събирането на реколтата. Увитите по корда растения могат да бъдат отглеждани при по-висока гъстота за разлика от тези, които се разпростират на ниско в близост до почвата, тъй като могат да се възползват от вертикалното пространство над тях. Закрепването на растенията към кордата се извършва с щипка за домати (клипс).

ZA BANER_3

Поддържането на растенията над почвата намалява излагането на почвени патогени, което запазва листната маса по-здрава.

Въздушният поток е по-добър около опънатите по корда растения, което от своя страна запазва свода на оранжерията по-сух и по-малко податлив на инфекции от плесен.

Добро решение за отглеждане на култури по корда в оранжерия са куките за домати/краставици или ролковите куки, които се закачат за въже или тел, изпънати над растенията по протежението на реда, в който са засети.

Тези приспособления за отглеждане по корда са изработени от материал, устойчив на корозия при относително високи температура и влажност в оранжерийни условия. Те са достатъчно здрави да издържат тежестта на растението и позволяват удобно регулиране дължината на кордата според израстването на растението.

Ролкова кука

Ролкова кука

Куките за домати/краставици или ролковите куки придържат стеблата изправени и позволяват отглежданите култури да бъдат снижавани в случай, че са израсли вертикалното пространство в оранжерията или когато плодът не може да бъде достигнат.

Във видеото по-долу можете да видите как ги използват в Холандия.

За контакти: „Варианти“ООД, Стара Загора

Тел.: 0888 901 313 /Управител/ и 0887 664 712

ролкова кука за оранжерии


 

Leave a Comment