500 лв. глоба за неподаване на фирмена данъчна декларация до 31 март

НАП в ПловдивНеподаването на годишна данъчна декларация от страна на фирмите в срок до 31 март се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата, съобщиха от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра – 31 март 2017 г. С декларацията се подава и  годишният отчет за дейността.

До момента в ТД на НАП Пловдив са приети 25 350 корпоративни декларации, като 20 850 от тях са изпратени по Интернет, подписани с електронен подпис. На хартиен носител, в офиса на НАП в гр.Пловдив на ул.“Скопие“ №106 и чрез пощенските станции, до сега са подадени 4 500 формуляра.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративен данък е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

 

Leave a Comment