МЗХ публикува на челно място писмо на животновъдни организации, които се отказват от протеста

дългокосместа козаМинистерството на земеделието и храните публикува на челно място в колонката „Актуално“ писмото на четири животновъдни организации. То е подписано единствено от Велин Мицев, а организациите са Сдружение „Сандански 2005“, Сдружение „Пирин 2009“, Асоциация за опазване и развъждане на местна дългокосместа коза и Национална асоциация на животновъдите и земеделците 2012. В писмото се изразява несъгласие с протестните действия предвидени за днес в Благоевградска област.

Авторите на писмото заявяват, че не желаят да бъдат използвани „за чисто политически действия и интереси точно преди провеждането на парламентарните избори“.

Те изразяват подкрепата си към министър Христо Бозуков за това, че „отворихте вратите за преговори на браншовите организации, като вдигнахте информационната бариера и откликнахте на сигналите на фермерите за получаването на пълна прозрачност относно действията на администрацията.“

„Не желаем да бъдем използвани от представителите на Обединени Български животновъди – Бойко Синапов, Юлия Коюнджийска и Дарина Шишкова“, се посочва в писмото.

 

Leave a Comment