Лодки от 260 до 75 хил. лв. на „Природа, Лов, Риболов 2017“ в Пловдив

Белгийска карабина за 2 400 лв. е сред най-скъпите оръжия на изложбата Природа, Лов, Риболов

Сериозно разнообразие на надуваеми лодки, както и солидна моторница за крайбрежен риболов показват изложители в дните на панаирната проява в Пловдив „Природа, Лов, Риболов 2017“.

Надуваемите лодки са на цена от 260 лева – едноместна, до 1890 лева. Последната побира до шест човека на борда.

Моторната лодка

Моторната лодка

Впечатляваща е моторната лодка на „Студио Макс“, заела сериозна площ в палата 3 на Международния панаир. Тя е идеална за крайбрежен риболов, корпусът й е здрав и издържа всекидневно пускане на вода. Развива 60 км/ч, а оптималното максимално тегло, което може да понесе е 500 кг. Има също и ремарке, обясни Иво Джидров. Той похвали навигацията на Gramin, с която лодката е съоръжена. Изложбеният модел е оборудван с сонда за откриване на риба, който засича морските животни, измервайки плътността на водата. След това изобразява установеното на дисплей. Базовата цена на лодката е 38 хил. лв., а специално за изложението е намалена на 33 800. Заедно с оборудването плавателният съд се продава за 75 хил. лв.

Ловно и риболовно облекло, сувенири, въдици, ножове, ловни птици и пушки показват още изложителите. Най-скъпото огнестрелно оръжие на панаира е белгийската карабина Browing long trac. Тя струва 2 400 лева. Предназначена е за лов на едър дивеч. Стреля с монолитни, заострени на върха куршуми, които не прощават.

Природа Лов Риболов

Луксозни и много скъпи принадлежности за ловци са сред изненадите на изложбата. Експозиция на ножове с инкрустации от злато грабва погледа с красива изработка и с цени, надхвърлящи 4500 лева. По щандовете може да се намерят още много разновидности на ножове за лов, риболов, туризъм.

Любителите на лова ще наблюдават демонстрации на уреди за привличане на дивеч, ще се упражняват в стрелба с лък и въздушна пушка. Риболовците ще могат да подобрят уменията си на специален видео тренажор.

Трофей от елен лопатар, поставил нов национален рекорд след пауза от 32 години, е сред най-атрактивните експонати на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2017“. Германски ловец е отстрелял елена през месец октомври, а трофеят с тегло  4.750 кг получил оценка 210.18 точки. Така е подобрен предишният национален рекорд, поставен през 1984 година. Елитният екземпляр е част от Национална трофейна изложба, която може да се види в  Панаира. Тя събира най-добрите постижения от последните два сезона, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България.

Христо Бозуков и Георги Гергов срязаха лентата на изложбата

Христо Бозуков и Георги Гергов срязаха лентата на изложбата

„Природа, Лов, Риболов“ бе открита от служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков на 29 март в Международен панаир Пловдив.

България има уникална природа, добре поддържана материална база и богато разнообразие от дивеч, затова е предпочитана дестинация за ловен туризъм, заяви министър Бозуков, преди да пререже лентата. Близо 6.1 млн. лева са приходите от ловен туризъм през миналата година, а чуждестранните гости са над 1400, сочат данни на Изпълнителната агенция по горите.

 

Leave a Comment