„Цветна пролет“ превърна пловдивския панаир в градина

Цветна пролет

Най-красивата изложба на Международния панаир в Пловдив „Цветна пролет 2017“ бе открита днес и още предиобед стотици пловдивчани нетърпеливо се втурнаха към откритите площи, които искряха във всички цветове на дъгата.  Цветна пролет

Цветята в саксии – стайни и дворни – бяха подредени върху просторен участък.

Ягодите

Ягодите

Ягоди цъфтят и вързват във висящи саксии, видяха посетителите.

IMG_1442Някои фирми имаха сполучливи дизайнерски решения.

Освен висящите ягодови градини, които може да се направят и на терасата у дома, има и други ексцентрични предложения, като овощни дръвчета за украса. Такива са японската плачеща вишна и декоративната червенолистна праскова. Бодливо грозде и къпини без шипчета са другите новости на изложбата. Не липсваха продавачи и на плодни дръвчета.

IMG_1449

„Цветна пролет 2017“ ще предостави на посетителите по-голям избор,  тъй като изложителите са с 37% повече в сравнение с миналата година, а ангажираните експозиционни площи – с 80%. За първи път участват разсадници от Гърция, демонстриращи  средиземноморски растения.

41 фирми предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти и дръвчета, разсади, семена, торове, препарати, инструменти, керамични съдове и аксесоари. Силно представено е и овощарството с традиционни и нови видове плодни дръвчета.

Великденските яйца са в палата 3

Великденските яйца са в палата 3

Посетителите ще видят и експозиция от великденски яйца, за чиято украса са използвани над 20 техники. Инициативата е на Сдружението на чехи, словаци и приятели, което по този начин напомня за обичаите, свързани с големия християнски празник Възкресение Христово.

„Цветна пролет“ продължава до 2 април и е част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата. Те включват още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините (от 29 март), Европейски панаир  на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 30 март), Италиански фестивал на красотата и прическата  (от 31 март),  международни киноложки  изложби (от 1 април).

Те може да бъдат разгледани от 9.00 до 18.00 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът за всички прояви струва 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лева.

 

Leave a Comment