Натровени мъници в детска градина в Пловдив

чорба, ядене, супаОбластна дирекция по безопасност на храните в Пловдив извърши незабавна проверка по случай на съмнение за хранително натравяне на деца в детска градина в градa, съобщиха от БАБХ. 8 деца са се оплакали от стомашно неразположение, като две деца са настанени в лечебно заведение. Общо 146 деца в детската градина са консумирали от приготвената на място храна.

По-рано днес радио „Дарик“ информира, че става въпрос за детска градина „Деница“ в район „Южен“. Районният кмет Борислав Инчев е съобщил, че вчера на обяд децата са консумирали супа топчета с печена риба с гарнитура боб и лютеница, а за десерт – банан. Още преди 16 часа 11 от малките са започнали да повръщат, появило се и разстройство. Персоналът на детското заведение, който е обядвал със същата храна, няма оплаквания.

Проверката е извършена съвместно от екипите на ОДБХ Пловдив и служителите на Регионална здравна инспекция, град Пловдив. Взети са проби за лабораторни изследвания от ястията, които са консумирали децата, контактните повърхности в кухненския блок и инвентара, както и от персонала.

Резултатите ще бъдат известни следващата седмица.

Leave a Comment