Кампания 2017 хем се забави, хем площите са с 11% повече спрямо 2016-а по същото време

таблица на заявените площиОбщият размер на заявената площ по основната схема за единно подпомагане на площ (СЕПП) в Кампания 2017 възлиза на 2.8 млн. ха, което представлява 75% от цялата заявена площ през миналата година.

В сравнение със същия период на 2016 г. общо за страната по СЕПП са заявени 11% повече площи. Изоставане има само в областите Кюстендил, Ловеч, Русе, Сливен и София-област.

Към обяд на 28 април 2017 г. са подадени  71 710 заявления за кампания 2017, сочат данните на Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), поддържана от Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА).

Това  е с 4% по-малко подадени заявления в сравнение със същия период на миналата кампания.

3 Comments

  1. Fermer bg каза:

    Господа управляващи/ако може така да се наричате/! Моля да предоставите телефон за връзка с Вас , за да спрат да ни звънят от банките, за забавените падежи по кредите които имаме , защото ние вече няма какво да обясняваме и сме на ръба на оцеляването заради Вас.Искаме яснота по графика, който не спазвате още откакто го обявихте.Някой не си беше свършил работата преди .Сега какво оправдание ще измислите.Провалихте на хората кампаниите тотално.Явно това ви е била целта………….

  2. Fermer bg каза:

    Благославям господата, който съсипаха стотиците семейства на биологичните производителите, със същото. Какви ти празници. Аз реколта тази година не знам дали ще имам , ако не направя необходимото до 2-3 дни.

  3. Биопроизводител каза:

    Наясно ли сте, че заради проверките назначени от този министър Бозук и Живков, по-голямата част от плащанията от кампания 2016 не са направени. Мярка 10 И 11 почти нищо не е платено. Пълен резил за пловдивския професор. Трябва веднага да му се поиска оставката и като служебен министър и като директор на ИТТИ. Такова петно още дълго ще се помни от бранша. Горко му на него и на семейството му оттук нататък.

Leave a Comment