На 18 май в Пловдив и Стара Загора започват едновременно форуми за новата ОСП след 2020 г.

земяДва паралелни форума ще обсъждат на 18 май каква Общата селскостопанска политика (ОСП) трябва да се приложи в Европейския съюз след 2020 г. Първият форум ще е в Гранд хотел Пловдив в Пловдив и се организира от Института за агростратегии и иковации и ИнтелиАгро с подкрепата на най-голямата европейска организация в земеделието Копа и Коджека. В дебата ще участват представители на Европейската комисия и Европейския парламент, както и на земеделските министерства на няколко държави в ЕС. Предвидена е и двучасова дискусия.

Отново на 18 май, но в хотел Калиста на Старозагорските минерални бани, по инициатива и под организацията на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) започва форум с идентична тема – ОСП след 2020 г. Над 20 браншови организации от различните селскостопански направления, преработвателната промишленост и научните среди ще вземат участие в него, съобщават от АЗПБ. Новото ръководство на МЗХ ще бъде поканено да се включи.

„Основна задача на предстоящите дебати е обединение на агросектора по основните приоритети, около които трябва да се формира позицията на България за визията на ОСП след 2020 г.“, посочват от АЗПБ.

 

Leave a Comment