Новата наредба за училищните схеми е в сила, заявления ще се приемат от 15 май

момиче с чадър, дъждТри дни след като ДФ „Земеделие“ обяви прием на заявления по училищните схеми за плодове, зеленчуци и млечни продукти по старата наредба, от днес вече е в сила новия норматив поради обнародването му в „Държавен вестник“.

От 5 май влезе в сила изменението на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“. С приетото изменение се променят сроковете на подаване на заявления за одобрение на заявители по училищните схеми. Участие в схемите мога да се подават от 15 май до 15 юни.

Друга промяна касае увеличаването на максимално допустимия брой доставки на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод“ от 40 на 45 броя. Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, производители на плодове и зеленчуци, производители на мляко и млечни продукти, организации на плодове и зеленчуци, групи производители на плодове и зеленчуци, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Leave a Comment