Габриел отрече да е канена за еврокомисар

Мария ГабриелМария Габриел отрече пред журналисти в Пловдив с нея да са водени разговори да представлява България в Европейската комисия. „Категорично не“, отговори тя на въпроса дали е получила покана да замести Кристалина Георгиева, която от началото на 2017 г. е начело на Световната банка.

„Предлагам да не коментираме нещо, което не е било коментирано с мен“, каза евродепутатът от ГЕРБ, която е и зам.-председател на парламентарната група на Европейската народна партия.

На последващи въпроси Мария Габриел отговори, че председателят на комисията Жан-Клод Юнкер заедно с министър-председателя Бойко Борисов ще решат заедно  какъв да бъде ресора, за който ще отговаря българският еврокомисар. В този разговор председателят на ЕК има водеща роля, уточни тя.

Днес вицепремиерът Томислав Дончев съобщи пред БНР, че скоро ще бъде издигната българската кандидатура за еврокомисар. Той каза, че това вероятно ще е жена, която е запозната пряко с европейските институции. Някои медии лансираха веднага името на Мария Габриел, която е евродепутат вече втори мандат.

Leave a Comment