16-годишната спортистка Христина бе избрана за Царица на розата

Христина Караколева е тазгодишната Царица на розата Снимка от община Карлово

Христина Караколева е тазгодишната Царица на розата
Снимка от община Карлово

16-годишната спортистка Христина Караколева от Карлово бе избрана за Царица на Розата – Карлово 2017 година в конкуренция с още 13 момичета. Специалният гост и председател на журито бе “Мис България 1995-та”  – Жени Калканджиева, президент на модна агенция “Визаж”.

Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване. Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в град Пловдив. За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” от гр. Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов.

Leave a Comment