Санторелли създават нови масиви с вишни и сливи в Садово

Микеле Санторели

Микеле Санторелли

Фирма „Сирио БГ“ на прочутата у нас и в Европа италианска фамилия Санторелли ще създава овощни насаждения от сливи и вишни с капково напояване. Градините – съответно 147.3 дка и 52.7 дка, ще са в землището на село Караджово, община Садово. Предвидено е дръвчетата да се напояват чрез капкова система. Това се вижда в инвестиционното предложение на „Сирио БГ“. Водата ще се подсигури от два тръбни кладенци чрез потопяеми помпи. Дружеството има своя база в Караджово, която ще подслонява техниката, необходима за засаждане и обработване на градините.

В „Сирио БГ“ съдружници са Микеле, Джованни и Роберто Санторелли. Тримата участват заедно и по-известната „Куминяно фрут“.

Прочети още: Микеле Санторели, италианецът, който казва: „Ние, българите“

Санторелли (в Търговския регистър фамилията се изписва по различен начин в различните дружества – Санторели, но също и Санторелли – б.р.) започнаха бизнес в България още през 1991 г. Дълги години „Куминяно фрут“ се занимаваше предимно с изкупуване на плодове и с преработката им. От 2007 г. Санторелли са и овощари след създаването на две градини с по 1500 дка с череши и сливи.

 

Leave a Comment